A webhely "sütiket" használ Részletek
teringette.hu_logo

Koronavírus: Az egyiptomihoz hasonlít leginkább a magyar halálozási görbe

Szerző: Uzonyi Ádám
Megjelenés dátuma: 2020/04/19


Image source: pixabay.com


Az új koronavírus járvány már a világ minden pontján szedi áldozatait és állítja le a gazdaságot. A járvány eddig Európában okozott a legtöbb kárt, a kontinensen Olaszország, Franciaország és Spanyolország van a legrosszabb helyzetben. Magyarországon a koronavírus következtében elhunyt betegek számát ábrázoló görbe az egyiptomihoz hasonlít leginkább.

Magyarország a halálesetek tekintetében középmezőnyben mozog a szomszédos országokhoz képest. Romániában és Ausztriában több koronavírus halálesetet regisztráltak, viszont Szlovéniában és Horvátországban kedvezőbben alakult eddig a halálozási görbe, mint hazánkban.

Az alábbi grafikonon nyomon követhetőek az aktuális koronavírus-halálozási adatok a világ összes országában. A grafikon az összes igazolt koronavírus-halálozást tartalmazza országonként illetve kontinensenként. A grafikonon választhatunk, hogy melyik ország adataira vagyunk kíváncsiak. A bal alsó sarokban található “select countries” gomb megnyomása után pipáljuk ki a megismerni kívánt országot, majd kattintsunk a jobb felső sarokban az X-re.